Menu weselne
I Dania
Serwowane Rosół z kury
z naleśnikowym makaronem i kawałkami kurczaka. Kotlet
schabowy soute z kością pod ciemnym sosem , kapusta zasmażana , ziemniaki z
wody. Półmisek
rozmaitości ( szaszłyki , żeberka w sosie BBQ , pieczone skrzydełka , ziemniaki
opiekane , surówka z kiszonego ogórka). Stek z
łososia z sosem śmietanowo – kaparowym , kalafior zielony z wody , ziemniaczane
pure. Żur polski z
wędzonką i jajkiem. Przekąski
zimne w stole Półmisek
mięs pieczystych. Półmisek
wędlin i wędzonek Pasztet z
żurawiną Nóżki
wieprzowe Schab z
musem chrzanowym Jajka soute Ryba z
warzywami Śledz w
oleju Tatar z
łososia - serwowany Sałatki Sałatka
grecka z serem feta i oliwkami Sałatka z
kurczaka , kukurydzy i ananasa Sałatka
makaronowa z tuńczykiem Mozzarella z
pomidorami Pomidory z
cebulką ,ogórki świeże Marynaty Papryka
,pieczarki,śliwki, ogórki Bufet
deserowy Świeże owoce
krojone , ciasta domowe , słodycze, kawa , herbata. Napoje zimne
(cola , fanta, sprite , woda gaz , woda n/g , soki owocowe ). Apartament
dla Młodej Pary + beczka piwa 30 litrów do baru GRATIS. Menu weselne
II Dania
Serwowane Flaczki
wołowe. Polędwiczki
wieprzowe faszerowane cebulą i zawinięte w boczku w sosie miodowo –
musztardowym , ziemniaki opiekane w ziołach , surówka colslow. Półmisek na
gorąco ( karkówka z rusztu , drobiowe polędwiczki w sezamie , pieczarki
nadziewane pikantnym mięsem , surówka z marynowanych buraczków , koputka ). Kurczak na
duszonych warzywach z dużymi frytkami. Barszcz
czerwony czysty z pasztecikiem. Przekąski
zimne w stole Półmisek
mięs pieczystych. Półmisek
wędlin i wędzonek Tortilla z
pikantnym kurczakiem Tymbaliki
drobiowe Wędzona
pierś z indyka z marynowaną gruszką Jajka
faszerowane Pieczony
łosoś z limonkami Śledz w
sosie meksykańskim Tatar wołowy
- serwowany Sałatki Sałatka
grecka z serem feta i oliwkami Sałatka
meksykańska z pikantną wołowiną. Sałatka z
brokułami , jajkiem , pomidorem i sosem jogurtowo – czosnkowym. Mozzarella z
pomidorami Pomidory z
cebulką ,ogórki świeże Marynaty Papryka
,pieczarki,śliwki, ogórki Bufet
deserowy Świeże owoce
krojone , ciasta domowe , słodycze, kawa , herbata. Napoje zimne
(cola , fanta, sprite , woda gaz , woda n/g , soki owocowe ). Apartament
dla Młodej Pary + beczka piwa 30 litrów do baru GRATIS. Menu weselne
III Dania
Serwowane Flaczki
drobiowe po warszawsku. Pierś z
kurczaka faszerowana szpinakiem i mozzarellą , cząstki ziemniaczane , surówka z
marchewki z jabłkiem i śmietaną. Eskalopki
wieprzowe z sosem grzybowym , ziemniaki z wody , surówka colslow. Karkówka w
sosie myśliwskim , kopytka z wody , buraczki zasmażane. Zupa -
pikantne consome pomidorowe. Przekąski
zimne w stole Półmisek
wędlin i wędzonek Półmisek
mięs pieczystych. Rożki z
szynki z pastą serową Pasztet z
gruszką Indyk w
maladze Roladki
drobiowe faszerowane pieczarkami Pieczony
sandacz z salsą meksykańską Śledz w
śmietanie z cebulką i jabłkiem Tatar wołowy
- serwowany Sałatki Sałatka
szwajcarska z sera , szynki i papryki Sałatka
ziemniaczana z musztardowym vinegrette Sałatka ze
świeżych warzyw z makrelą. Mozzarella z
pomidorami Pomidory z
cebulką ,ogórki świeże Marynaty Papryka
,pieczarki,śliwki, ogórki Bufet
deserowy Świeże owoce
krojone , ciasta domowe , słodycze, kawa , herbata. Napoje zimne
(cola , fanta, sprite , woda gaz , woda n/g , soki owocowe ). Apartament
dla Młodej Pary + beczka piwa 30 litrów do baru GRATIS. Menu weselne
IV Dania
Serwowane Krem z kurek
i śmietanowym volevantem. Kaczka w
sosie pomarańczowym z jabłkiem i żurawiną , kopytka i kapusta modra – czerwona. Gruszka w
cieście francuskim z sosem waniliowym. Zrazy wołowe
w sosie własnym z bułeczkami z pary i mini buraczkami w miodzie. Sandacz
pieczony z sosem śmietanowo – krewetkowym z ziemniakami z wody i warzywami
gotowanymi na parze. Pikantna
zupa gulaszowa z gorącą bułeczką. Przekąski
zimne w stole Półmisek
mięs pieczystych. Półmisek
smakowych pasztetów. Schab z
musem chrzanowym Kaczka
faszerowana bakaliami Nóżki
wieprzowe Cebulki
balsamiczne z szynką Tortilla
pszenna z pikantnym kurczakiem Szczupak
faszerowany Śledz w
winie czerwonym Tatar wołowy
i tatar z łososia - serwowane Sałatki Świeży
pomidor i ogórek z fetą Sałatka z
łososia z jajkiem na sałacie lodowej Sałatka
wiosenna z sosem ogrodowym Sałatka
„Królewska” z kurczakiem , ananasem , zółtym serem , orzechami i kukurydzą. Mozzarella z
pomidorami Marynaty Papryka
,pieczarki,śliwki, ogórki Bufet
deserowy Świeże owoce
krojone , ciasta domowe , słodycze, kawa , herbata. Napoje zimne
(cola , fanta, sprite , woda gaz , woda n/g , soki owocowe ). Apartament
dla Młodej Pary + beczka piwa 30 litrów do baru GRATIS. Menu weselne
V Dania
Serwowane Krem z
suszonych pomidorów z musem avocado i czosnkowymi grzankami. Cielęcina w
sosie tymiankowym z bukietem warzyw gotowanych na parze i kaszą kus kus. Sernik na
gorąco z lodami waniliowymi i czekoladą. Schab
„melander” nadziewany mozzarellą i szynką z opiekanymi ziemniakami i surówką
wiosenną. Stek z
łososia w cieście francuskim z ziemniakami z wody i gotowaną brokułą. Tradycyjny
żur na białej kiełbasie z jajkiem i gorącą bułeczką. Przekąski
zimne w stole Półmisek
mięs pieczystych. Avocado z
wędzonym kurczakiem i serem. Galantyna z
kurczaka Cielęcina z
sosem tuńczykowym Roladki z
szynki z musem serowo - szparagowym Schab z
musem chrzanowym Tymbaliki
drobiowo - warzywne Jajka z
łososiem i czerwonym kawiorem Półmisek ryb
wędzonych Śledz w
trzech smakach Tatar wołowy
i tatar z łososia - serwowane Sałatki Sałatka
drobiowa z piklami Sałatka
wiejska z bekonem Sałatka
makaronowa z tuńczykiem Sałatka
meksykańska z pikantną wołowiną Mozzarella z
pomidorami Pomidory z
cebulką ,ogórki świeże Marynaty Papryka
,pieczarki,śliwki, ogórki Bufet
deserowy Świeże owoce
krojone , ciasta domowe , słodycze, kawa , herbata. Napoje zimne
(cola , fanta, sprite , woda gaz , woda n/g , soki owocowe ). Apartament
dla Młodej Pary + beczka piwa 30 litrów do baru GRATIS. Menu
imieninowe, urodzinowe i inne I Dania gorące
serwowane: Przystawka
(Ser mozzarella zawinięty w szynce, podane na gorąco na czerwonej sałacie) Rosół z gęsi
na borowikach Sztufada
wołowa pieczona w sosie żubrówkowym podana z kluskami z pary i surówką Coleslaw Deser:
Gorące maliny z lodami waniliowymi Grillowana
pierś kurczaka z pomidorem pod złocistym serem, ziemniaczany krokiet, surówka z
marchewki z chrzanem Przekąski
zimne na stole: Półmisek
wędlin i wędzonek (kabanosy, salami, szynka z komina, polędwica, baleron,
kiełbasy wiejskie) Półmisek
mięs pieczystych (karczek pieczony w ziołach, schab nadziewany śliwką i morelą,
roladki z boczku, schab pieczony w kminku) Nóżki cielęce Schab po
warszawsku z musem chrzanowym Rożki z
szynki z pastą serową Warzywa
faszerowane Roladki z
kurczaka z musem szpinakowym Szczupak
faszerowany w galarecie Ryba po
grecku Grecka z
serem feta i oliwkami Z kukurydzy
i żółtego sera z papryką i majonezem Sałatka z
łososia wędzonego z jajkiem Pieczywo
domowe Masło
smakowe: koperkowe, czosnkowe, paprykowe, jogurtowe Marynaty:
ogórki, śliwka, papryka, grzybki, cebulka, buraczki, chrzan, ćwikła Słodki stół: Ciasta,
owoce, słodycze, kawa, herbata Menu imieninowe,
urodzinowe i inne II Dania gorące
serwowane: Przystawka:
Wątróbki drobiowe z jabłkiem na grzankach Zupa: Włoski
krem pomodoro Schab
pieczony w sosie śliwkowym faszerowany morelami z pieczonymi ziemniakami i
bukietem warzyw z zapiekanym serem Jabłko w
cieście francuskim Udo z kaczki
duszone w borowikach z ziołowymi kopytkami i czerwoną kapustą Przekąski
zimne na stole: Półmisek
wędlin i wędzonek (kabanosy, salami, szynka z komina, polędwica, baleron,
kiełbasy wiejskie) Półmisek
mięs pieczystych (karczek pieczony w ziołach, schab nadziewany śliwką i morelą,
roladki z boczku, schab pieczony w kminku) Nóżki
wieprzowe Cielęcina z
sosem tuńczykowo – kaparowym Rostbeef po
angielsku z musem jajeczno – chrzanowym Tatarek -
serwowany Avocado z
kurczakiem i serem Teriny
warzywne Roladki z
szynki z musem twarożkowym Śledzie w
trzech smakach: na słodko, na ostro i w oleju Jaja
garnirowane Szczupak
faszerowany Grecka z
serem feta i oliwkami Sałatka z
kurczaka, ryżu i ananasa Sałatka
grulana Pieczywo
domowe Masło
smakowe: koperkowe, czosnkowe, paprykowe, jogurtowe Marynaty:
ogórki, śliwka, papryka, grzybki, cebulka, buraczki, chrzan, ćwikła Słodki stół: Ciasta,
owoce, słodycze, kawa, herbata Menu
imieninowe, urodzinowe i inne III Dania gorące
serwowane: Przystawka:
Łosoś wędzone na sałacie lodowej z sosem cytrynowym Zupa kurkowa
z ziemniakami Indyk w
sosie brzoskwiniowym , ziemniaki z wody z koperkiem, warzywa gotowane na parze Szarlotka na
gorąco z lodami Półmisek
grillowych wariacji (karkówka, boczek, pierś z kurczaka, ogórki kiszone,
ziemniaki karbowane) Pieczeń po
flamandzku ze świeżym tymiankiem na złocistych grzankach Przekąski
zimne na stole: Półmisek
wędlin i wędzonek (kabanosy, salami, szynka z komina, polędwica, baleron,
kiełbasy wiejskie) Półmisek
mięs pieczystych (karczek pieczony w ziołach, schab nadziewany śliwką i morelą,
roladki z boczku, schab pieczony w kminku) Tymbaliki
mięsno – warzywne Kaczka
faszerowana bakaliami Rożki z
szynki z musem serowym Schab po
warszawsku Tatarek –
serwowany Półmisek ryb
wędzonych Warzywa
faszerowane Jaja
garnirowane Ryby
marynowane Grecka z
serem feta i oliwkami Z kukurydzy
i żółtego sera z papryką i majonezem Sałatka ze
świeżego szpinaku i suszonymi pomidorami Mozzarella z
pomidorami Pieczywo
domowe Masło
smakowe: koperkowe, czosnkowe, paprykowe, jogurtowe Marynaty:
ogórki, śliwka, papryka, grzybki, cebulka, buraczki, chrzan, ćwikła Słodki stół: Ciasta,
owoce, słodycze, kawa, herbata Dodaktowe
Propozycje Fontanna
czekoladą płynąca Do wyboru
smaki czekolady (mleczna, truskawkowa, pomarańczowa, limonka) 5KG Smakowite
dodatki (świeże owoce, wafelki, biszkopty, ciasteczka, rurki z kremem) Propozycja
stołu biesiadnego (wiejskiego) Kiełbasa
wiejska podsuszana Biała
kiełbasa z wody Kaszanka
wiejska Szynka
wieprzowa z kością (w całości) ok. 10KG Bok
wieprzowy - wędzony Pasztet w
słonince Smalec w
chlebie Salcesony Wędzona
słoninka Baleron –
wędzony. Pieczywo
(różne). Marynaty
(ogórki kiszone,małosolne-w sezonie,papryka,grzybki,cebulki,chrzan, ćwikła) Prosie
pieczone w całości nadziewane kaszą gryczaną z podrobami Biesiada
Grillowa Polędwica
wołowa 3KG Karkówka
wieprzowa 4KG Boczek
wieprzowy 4KG Kiełbasa 4KG Kaszanka 4KG Surówki
(surówka Coleslaw, surówka z marynowanych buraczków, surówka z kiszonych
ogórków) Sosy do mięs Pieczywo
mieszane |